Saturday, September 14, 2013

Cerita Artis : Kepala Yatt Melekat Pada SejadahArtis Malaysia - Yatt Hamzah Insaf


Haryati Binti Hamzah atau dikenali sebagai Yatt Hamzah pernah mengejutkan rakyat Malaysia tentang perubahan beliau yang telah "berhijrah" dan mengambil keputusan untuk menutup aurat setelah "sesuatu" terjadi kepada beliau, apakah yang dimaksudkan "sesuatu" itu ? Nahhh ini alasan beliau sendiri mengapa beliau berubah mendadak dari penampilan agak sexy sebelum ini ke arah wanita yang memegang perintah agama yaitu menutup aurat.


Pelakon Yatt Hamzah, 32 terkejut apabila kepalanya melekat lebih setengah jam pada sejadah ketika dia melakukan solat taubat baru-baru ini. Dalam sujud yang lama itu, Yatt berkata, dia nampak jelas setiap wanita mendedahkan aurat dipanggang api neraka yang amat dahsyat.


"Yatt menangis sambil menggigil ketakutan menyaksikan azab yang diterima wanita tidak menutup aurat."


Sebelum itu dia bersama rakan menghadiri usrah pada 5 April lalu. Usrah itu berjaya menimbulkan keinsafan dirinya kerana sering mangabaikan solat selain mendedahkan aurat semata-mata mengejar glamour sebagai artis popular."Setiba di rumah pada petang itu Yatt terus buat solat taubat."

Peliknya, kata Yatt, ketika dia melakukan sujud terakhir kepalanya tidak dapat diangkat. Mau tak mau, kata Yatt lagi, dia terus sujud memohon keampunan Allah sambil menangis. Dalam sujud yang panjang itulah Yatt nampak jelas wanita yang mendedahkan aurat diseksa Allah di neraka. Tangisan Yatt makin kuat melihat gambaran neraka yang amat mengerikan itu.

"Yatt nampak semua wanita itu digantung rambutnya pada api neraka." "Semua wanita itu meraung minta Allah kembalikan mereka ke dunia untuk bertaubat dan memakai tudung."

Malam itu kata Yatt dia tertidur di atas sejadah yang dibaluti telekung hingga ke subuh.


*Kita sebagai "saudara seIslam" jangan pernah mencaci, menghina atau menjarakkan diri kepada orang yang terserong agama, manusia tiada yang "perfect", Hidayah Allah itu boleh datang bila-bila masa sahaja, tetapi harus ingat juga "mereka" yang masih tidak mengikuti perintah agama Islam, jangan nak tunggu Hidayah Allah kerana diri kita sendiri tu boleh berubah, kita ada akal fikiran yang waras, kalau masih juga ragu tak apa, sekurang2nya memBATASkan diri agar tidak terlalu over , u know what i mean. so thanks for read my blog, hope you guys enjoy it ^_^

Share This!


No comments:

Post a Comment

Total Pageviews

Followers

Powered By Blogger · Designed By Seo Blogger Templates